Yvo Staudt

Accordeonist

 
 

Yvo Staudt (Hengelo, 1991) begon op 7 jarige leeftijd met het spelen van klavieraccordeon. Hij volgde lessen op de Muziekschool te Hengelo van Josine Hulshof totdat hij zijn D-examen succesvol afsloot in 2008. Naast verschillende ensembles heeft Yvo tot 2008 met veel plezier bij accordeonorkest Animato gespeeld.


In Augustus 2008 maakte Yvo de keuze om volledig over te stappen op knopaccordeon en zich toe te leggen op de vrije muziek, met als hoofdzaak jazz. Hij heeft toen les genomen bij Harriët Markus, accordeoniste, en Rob Horsting, jazzpianist.
Begin 2009 kwam jazzpianist, accordeonist en muzikale alleskunner Bert van den Brink op Yvo´s pad, waar hij tot 2010 privélessen volgde.


Tevens heeft Yvo van 2008 tot 2010 deel genomen in een jazzkwintet, het Staudt kwintet. Met vier zeer gemotiveerde jazzmuzikanten heeft hij op verschillende jazzpodia gestaan in heel Nederland.


Yvo studeerde van 2010 tot juni 2011 klassieke muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.  Dit deed hij tegelijkertijd met zijn studie op de middelbare school in Hengelo. In Den Haag kreeg hij les van accordeoniste Marieke Grotenhuis.


Met financiële hulp van verschillende fondsen mocht Yvo in 2010 een nieuw instrument ophalen in Castelfidardo, Italië. Het instrument, Pigini Sirius, wordt beschouwt als een topinstrument en kan vergeleken worden met instrumenten als ‘Stradivarius’ en ‘Steinway & Sons’.
Nog steeds speelt Yvo met veel liefde en plezier op zijn accordeon en is hij de fondsen die de aanschaf van het instrument mede mogelijk hebben gemaakt nog steeds erg dankbaar!


In februari 2011 ontmoette Yvo de accordeonist Claudio Jacomucci. Deze geweldige accordeonist inspireerde Yvo om klassieke muziek te gaan studeren in Pescara, Italië. Tot juli 2013 heeft Yvo gestudeerd in Pescara, momenteel studeert Yvo klassieke muziek op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij An Raskin.


Musici die Yvo inspireren en motiveren zijn:
Bert van den Brink, Glenn Gould, Benjamin Herman, Geir Draugsvoll & Ton Koopman


Yvo heeft tot nu toe de volgende prijzen gewonnen:

  1. -2e prijs Nationaal Solistenconcours Novam, februari 2013

  2. -3e prijs Concorso Santeramo (Italië), mei 2013

  3. -1e prijs Concours de la Chanson, Alliance Francaise (ism. Sterre Konijn)

Biografie

Weer terug in Nederland

Sinds juli woont Yvo weer in Nederland. Vanuit Gouda zal hij verder studeren op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij An Raskin en zal hij lessen geven.

Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van Yvo’s ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. Klik op de volgende link als u zich wil aanmelden, u kunt dan een aanmeldingsmail versturen.
Schrijf mij in

Yvo Staudt © 2008-2014